Svijet

KIM DŽONG UN SE POJAVIO POSLE VIŠE OD MJESEC DANA: Svijet bruji o njegovom zdravlju, a OVE fotografije govore sve!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Kim Džong Un je snimljen kako obilazi gradilište novog grada koji se pravi u blizini granice sa Kinom.

Izvor: Twitter/@tobiasolsen90/screenshot

Kim Džong Un, lider Sjeverne Koreje, pojavio se u javnosti u utorak nakon najdužeg odsustva iz javnog života za proteklih sedam godina. Ovo odsustvo, kao i savko prethodno, izazvalo je glasine o njegovom zdravstvenom stanju.

Kim Džong Un je snimljen kako obilazi gradilište novog grada koji se pravi u blizini granice sa Kinom. Pojavile su se i fotografije na kojima je nasmijan i gdje se vidi kako razgovara sa službenicima.

 Kim je u toku jučerašnjeg dana posjetio i svetu planinu koja se nalazi u blizini Baekdua, a koja je istorijski važna njegovoj porodici. Od 2018, lider Sjeverne Koreje je više puta posjetio ovu planinu. Državni medij je objavio nekoliko fotografija Kim Džong Una, koji je bio u pratnji nekoliko državnih zvaničnika.

Lider Sjeverne Koreje poslednji put je viđen 12. oktobra, nakon čega su mediji spekulisali da mu nije dobro, usljed sve većeg niza pauza koje je Kim uzimao u poslednjih nekoliko godina.

Medij NK News sa sjedištem u Vašingtonu objavio je da satelitski snimci pokazuju porast aktivnosti oko Kimove kuće na plaži na istočnoj obali, gdje navodno često odlazi kada je bolestan.

Međutim, kako je navela obavještajna agencija Južne Koreje u oktobru, Kim Džon Un nema zdravstvenih problema.

Sjevernokorejski lider je samo u ovoj godini napravio osam pauza od javnih aktivnosti, koje su trajale po najmanje 14 dana.

Tagovi