Svijet

BIL GEJTS PROSLAVIO ROĐENDAN NA PLAŽI OKRUŽEN BOGATAŠIMA: Bezos došao helikopterom, a osoblju je ovo bilo ZABRANJENO

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Osnivač Majkrosofta Bil Gejts organizovao je privatnu rođendansku zabavu u turskoj uvali u blizini Bodruma, na koju je pozvao i milijardera i bivšeg izvršnog direktora Amazona, Džefa Bezosa.

Izvor: YouTube/printscreen/CNNEspanol

Gejts, čije se bogatstvo procjenjuje na 136 milijardi dolara, u srijedu je proslavio 66. rođendan, a na zabavi na plaži je osim Bezosa, bilo i 50 drugih zvanica.

Zvanice su sa Gejtsove megajahte helikopterom prevezeni do osamljene uvale. Osnivač Majkrosofta, luksuzno plovilo sa teretanom, đakuzijem i bazenom trenutno iznajmljuje za 1,8 miliona eura na nedjelju dana.

Gejtsova rođendanska proslava trajala je oko četiri sata. Na jelovniku su se našli plodovi mora, suši i pica, a pio se šampanjac, objavio je "Business Insider". Turski mediji pišu kako svi zaposleni na zabavi nisu smjeli da koriste mobilne telefone kako bi se zaštitila privatnost gostiju.

Inače, Bil Gejts već neko vrijeme boravi na turskoj obali, a prošle nedjelje viđen je u popularnom turističkom odredištu Bodrumu. Njegov prijatelj Džef Bezos se posle rođendanske zabave navodno vratio privatnim helikopterom na svoju jahtu "Flajing Foks".

Tagovi