Svijet

ILIJA (23) NOŽEM IZBO MEDVEDA KOJI GA JE KRVNIČKI NAPADAO: Bokser se borio sa zveri nakon što mu je ubio prijatelja!

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Bokser je trenutno u životnoj opasnosti jer mu je medved naneo ozbiljne povrede.

Izvor: Michal Ninger/ShutterStock.com/Profimedia

Mladi bokser iz Rusije Ilija Medvedev (23), bio je na pecanju kod reke Irtiš u Rusiji, kada je njegovog prijatelja Vjačeslava Dudnika (48) i njega napao medved.

Medved je prvo napao Dudnika i ubrzo ga ubio, a onda je krenuo ka profesionalnom bokseru. U blizini se nalazio još jedan ribolovac Denis Čebotar (41) koji je osiguravao čamac na reci kada je čuo vriske i očajničke povike u pomoć. Potrčao je ka šumi da pomogne prijateljima i čuo onda i pucnje iz pištolja.

"Čuo sam vriske, drali su se: 'Medved!' To je bilo sve, a onda su se čuli pucnji. Kada sam došao do kampa, zatekao sam Vjačeslava mrtvog", rekao je Denis.

Bokser, koji je učestvovao na mnogim ruskim i nacionalnim takmičenjima, pokušao je da upuca medveda, ali mu je životinja izbila oružje iz ruke, pa se onda borio uz pomoć noža.

"Ilija je ubijao medveda nožem. Imao je vremena pre toga da opali dva puta iz oružja, a onda se povukao, repetirao i pucao još dva puta. Medved je napadao uprkos ranama od vatrenog oružja. Onda je Iliji zakočilo oružje i nije imao više vremena", rekao je Denis.

Kada ga je medved napao i izbio mu oružje iz ruke, Ilija je očajnički krenuo da ga ubada nožem. Na kraju je ubio medveda, ali je pretpeo i ozbiljne povrede. Čebotar ga je "jedva živog" odvukao do čamca i prebacio u najbližu bolnicu.

Bokser se sada nalazi na intenzivnoj nezi u veštačkoj komi, a stanje mu je kritično jer je pretrpeo razorne povrede po glavi i telu.

Tagovi