Svijet

UBACIO ŽENI KOBRU U KREVET I UBIO JE: Nezapamćen horor u Indiji, muškarac osuđen na dvostruku doživotnu kaznu

Autor Kristina Stevović Izvor mondo.rs

Suprug je nakon ovog monstruoznog zločina dobio dvostuku kaznu doživotnog zatvora.

Izvor: YouTube/Printscreen/ MIRZA MD ARIF

Indijac Sooraj Kumar (28) proglašen je krivim za ubistvo supruge, i uhapšen prošle godine u svom domu u južnoj državi Kerali nakon što mu je supruga umrla od ujeda kobre dok je spavala.

Sud u okrugu Kolam ove nedjelje proglasio je Kumara krivim za ubistvo i trovanje njegove supruge (25), kao i za raniji pokušaj ubistva pomoću druge zmije otrovnice. Sudija M. Manoj osudio je Kumara na dve uzastopne doživotne kazne, ali nije prihvatio zahtev tužilaštva za smrtnu kaznu s obzirom na njegovu starost i mogućnost promjene, prenose tamnošnji mediji.

Žena je doživjela smrtonosni ujed u maju 2020. dok je bila na liječenju od ujeda zmije samo nekoliko nedjelja ranije, što je izazvalo sumnje u njenoj porodici, a tvrdili su i da ih je njen suprug maltretirao zbog miraza.

Istrage su pokazale da Kumar stoji iza oba pokušaja ubistva, on je unajmio zmije i izučio sve o njihovim ugrizima.

Indijski vrhovni sud nedavno je upozorio na trend ubistava ujedima zmija u predmetu u kojem je odbio kauciju za ženu i njenog ljubavnika optuženih da su koristili kobru da ubiju njenu svekrvu u sjevernoj državi Rajasthan 2019. Najveći izazov u slučaju u Kerali bio je da se dokaže da je ugriz zmije bio s namerom izazivanja smrti, rekla je tužilac G. Mohanraj, dodajući da je sudu predstavljen test koji je pokazao razliku između prirodnih i induciranih ugriza.

Dvojicu optuženika u sličnim slučajevima sudovi su posljednjih godina oslobodili optužbi nakon što tužilaštvo nije dokazalo da su otrovne zmije korišćene kao "oružje za ubistvo", izvijestili su mediji.

Tagovi