Svijet

MISTERIJA SMRTI UKRAJINSKOG POSLANIKA: Ušao u taksi i više se nije probudio, policija sumnja da je ubijen na JEZIV NAČIN

Autor Lidija Roganović Izvor mondo.rs

Ukrajinski poslanik Anton Poljakov (33), preminuo je u petak u taksiju.

Izvor: youtube/screenshot/Національна поліція України

Kako je poslanica vladajuće stranke Sluga naroda (poslanicka grupa "Za budućnost") Galina Jačenko na svom telegram kanalu objavila, njemu su toksikolozi u krvi pronašli alkohol i metadon.

Poljakov je bio umiješan u stragu o korupciji u sektoru odbrane, a povodom njegove smrti pokrenut je krivični postupak za djelo ubistvo s predumišljajem, sa oznakom "prirodna smrt". Prema nezvaničnim informacijama, uzrok njegove smrti je akutna koronarna insuficijencija, prenose tamošnji mediji.

Šef kijevske policije Ivan Vigovski rekao je da bi uzrok smrti Poljakova mogla da bude hronična bolest, ali ne isključuje i to da je mogao biti otrovan nepoznatom supstancom. On je naveo da je Poljakov prije toga noć proveo u jednom klubu u Kijevu sa poznanikom, nakon toga su ušli u automobil tog čovjeka i išli kroz grad.

Poznanik je u iskazu u policiji rekao da je nakon toga Poljakov ušao u taksi, koji je poslije zaustavljen zbog kršenja saobraćajnihh propisa. Policajci su ga tokom kontrole vozila zatekli na zadnjem sjedištu u ležećem položaju.

Taksista je izjavio da nije znao o kome se radi, i da je putnik bio pijan, kao i da se tokom vožnje žalio na mučninu i na to da  se osjeća loše, prenose mediji.

Ekipe Hitne pomoći brzo su ga prevezle do bolnice gdje su doktori pokušali da ga reanimiraju, ali su samo mogli da konstantuju smrt. Za sada niko nije uhapšen, a uzrok smrti Poljakova se i dalje istražuje.

Tagovi