Svijet

KRVAVI PIR U RESTORANU: Izbo menadžera nožem jer je tražio od njega da stavi masku, evo kako su ga našli

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Policija je uhapsila muškarca koji se sumnjiči da je nekoliko puta ubo menadžera restorana brze hrane nožem, nakon što je od njega zatraženo da nosi masku. Incident se dogodio u restoranu brze hrane u Lig Sitiju, u Teksasu.

Izvor: Facebook/League City Police Department

Detektivi su identifikovali osumnjičenog Džejmsa Šulca, opisanog kao "bradat, bijeli muškarac". Za njim je bila raspisana potjernica za napad nožem, koja se dogodila u martu ove godine.

Policija je saopštila da je osumnjičeni "ratoborno odbio" da se usaglasi sa politikom lokala koji zahtijeva nošenje maske za lice unutar objekta zbog pandemije koronavirusa. On je, navodno, snimio incident kako bi snimak pokazao svojim advokatima, vjerujući da mu je odbijena usluga jer je beskućnik.

Osumnjičeni se suočio sa zaposlenima prije nego što je napao upravnika restorana. Policija vjeruje da se osumnjičeni uhvatio u koštac sa menadžerom, a zatim je džepnim nožem ubo menadžera tri puta u ruku i gornji dio trupa.

Osumnjičeni je pobjegao sa lica mjesta nakon što su zaposleni pokušali da odbrane menadžera. Tokom prve pretrage, Šulc nije pronađen, ali je pronađeno nekoliko dokaza, uključujući njegov ruksak, bicikl i mobilni telefon, koje je osumnjičeni vjerovatno bacio dok je bježao sa lica mjesta. Povrijeđeni menadžer prevezen je u lokalnu bolnicu, liječen i pušten.

"To je veoma polarizujuća situacija", rekao je načelnik gradske policije Liga Gari Ratlif na konferenciji za novinare. "Neki ljudi ne vjeruju da bi trebalo da nose maske, a drugi misle suprotno."

Guverner Teksasa Greg Ebot ukinuo je državni mandat nošenja maski ranije ove godine, omogućavajući preduzećima da se potpuno otvore, uprkos smjernicama zdravstvenih stručnjaka. Međutim, mnoga pojedinačna preduzeća nastavljaju da primjenjuju nošenje maski prema poslovnim politikama.

Tagovi