Jezivo

DJEČJI ROĐENDAN SE PRETVORIO U PAKAO! Tinejdžeru ajkula zamalo otkinula noge, izgubio 70% krvi! Spasilo ga čudo

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs Izvor Mirror

Tinejdžer Lukas Kruz (15) iz SAD jedva je preživio napad ajkule dok je bio na putovanju na Floridi sa porodicom i to na svoj rođendan! Kruza je u moru izgrizla ajkula, a dječak je izgubio 70 odsto krvi u tijelu i zamalo izgubio obje noge.

Izvor: Profimedia/nbc15.com/printscreen

Lukas Kruz je za svoj 15. rođendan bio na brodu sa svojom porodicom, kod arhipelaga južno od Floride. On je plivao u moru i držao se za dio broda kada ga je ajkula odvukla u more. Rođendanski izlet se pretvorio u horor i borbu za Lukasov život, dok su njegova majka i djed pokušavali da ga povuku nazad na brod, a ajkula je kidala njegove noge smrtonosnim ugrizima.

 Na kraju su uspjeli da ga oslobode, ali povrede su bile katastrofalne. Tinejdžer je preživio napad uprkos tome što je izgubio 70 odsto krvi, a povrede na nogama su mu bile jezive zbog čega je zamalo izgubio obje noge, prenosi Miror. Stručnjaci vjeruju da je dječaka napala bik ajkula koja je duga oko tri metra jer je samo ona mogla da nanese takve povrede.

 Lukas kaže kako je srećan što je živ.

"Odjednom sam osjetio jak ugriz. Ajkula me je svom silinom potopila u vodu. Mislio sam da ću umrijeti i molio sam se da preživim", rekao je Lukas američkim medijima.

Izvor: nbcmiami.com/printscreen

Tinejdžer je dodao da je krvi bilo svuda na brodu kada su konačno uspjeli da ga izbave iz kandži ajkule i vrate na plovilo.

"Mnogo sam krvario na brodu. Mislio sam da ću izgubiti nogu. Srećom, nisam. Hvala mnogo ljekarima koji su mi spasili život", rekao je Lukas.

Doktor Haris Mir, hirurg i direktor Rekonstruktivne bolnice u Majamiju, rekao je da je samo čudo spasilo tinejdžera.

"Dječaku su butni mišići bili skoro prepolovljeni. Operisali smo ga satima. Čudo ga je spasilo - rekao je Mir.

Tagovi