Svijet

TALIBANI ZABRANILI BRIJANJE BRADE: Upozorenje za sve berbernice - PAZITE šta radite!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Talibanski lokalni zvaničnici u južnoj avganistanskoj pokrajini Helmand izdali su zabranu o brijanju brade, izvjestili su lokalni mediji danas.

Izvor: Youtube/Screenshot/BBC News

Talibanski direktor za informisanje i kulturu Hafiz Rašed Helmand rekao je za dnevni list "Etilaatroz" da je tu odluku donijela talibanska vjerska policija na sastanku s vlasnicima berbernica u južnoj pokrajini.

Zvanično pismo talibanskih vlasti kružilo je društvenim mrežama, a u njemu su talibanski pokrajinski oficiri upozorili berbernice da će trpjeti posledice ako se dokaže da su nekom obrijali bradu.

Portparol talibanskog režima nije odmah odgovorio na zahtjev za komentar. Talibani su prošlog mjeseca svrgnuli avganistansku vladu koju je podržavala međunarodna zajednica.

Od tada je režim nametnuo polnu segregaciju na fakultetima i onemogućio ženama pravo na posao. Osim toga, djevojčice smiju da idu u školu samo do 6. razreda.

Avganistanci i vlade širom svijeta posmatraju i čekaju da vide hoće li će talibani ovaj put umjerenije vladati, iako je dosad bilo malo naznaka da će biti tako.

Tagovi