Svijet

ODMOR U OKTOBRU ZA MALE PARE: Ovo su idealne destinacije za letovanje u Grčkoj

Autor Kristina Stevović Izvor mondo.rs

Iako je sezona godišnjih odmora pri kraju, u pojedinim mestima oktobar je idealno vreme za odlazak na letovanje.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Ako razmišljate o odmoru u oktobru, Grčka je jedan od odličnih izbora. Tada je i dalje prijazno, nema gužve, a cene smeštaja su daleko povoljnije nego usred turističke sezone.

Kada se uzme u obzir sve ovo, oktobar je definitivno jedan od najboljih meseci u godini, kada bi trebalo da posetite neka grčka ostrva.

SANTORINI

U oktobru je u Santoriniju prosečna temperatura 21 stepen, dok je prosečna temperatura mora 23 stepena. Pored toga, nema gužve u uskim uličicama, te na miru možete da uživate u šetnji i razgledanju ostrva.

MIKONOS

Na Mikonosu je prosečna temperatura 19 stepeni, a temperatura vode u moru 22 stepena Celzijusova. Pored toga, moći ćete da svedočite bogatoj istoriji ovog ostrva.

KRF

Ako želite odmor koji uključuje otkrivanje kulturno-istorijskih lokacija, onda je oktobar idealan, a Krf upravo to sve i nudi. Što se tiče temperature u ovo doba godine, ona je na ostrvu 19 stepeni, dok je temperatura vode 22 stepena Celzijusa.

KEFALONIJA

Kefalonija je poznata po predivnoj boji mora. U pitanju je najveće ostrvo u Jonskom moru i veoma popularna destinacija turista koji vole tradicionalni duh Grčke. Prosečna temperatura vode je 23 stepena, te je idealna za odmor u oktobru.

Tagovi