Horor priča

MISTERIOZNA SMRT DVOJE DJECE POTRESLA UKRAJINU: Ostavili djecu u kući i otišli da rade, kad su se vratili našli ih mrtve

Autor Aleksandra Milić Izvor mondo.rs

Ukrajinci Svetlana (35) i Stanislav Presnov (41) iz okoline Donjecka pod istagom su jer su njihovo dvoje djece Ana (10) i Mihail (7) pronađeni mrtvi u sanduku za posteljinu u kući! Tragedija se desila 18. septembra, a policija istražuje da li je nesreća ili ubistvo.

Izvor: thescottishsun.co.uk/Printscreen

Kobnog dana, Svetlana i Stanislav su djecu ostavili u kući u selu Mijkilske i otišli da okopavaju krompir na njivu. Ukrajinski mediji navode da se majka posljednji put sa djecom čula telefonom oko deset ujutru, nakon čega joj se više nisu javljali. Uprkos tome, roditelji su nastavili da rade u polju gdje su ostali sve do uveče iako je njiva udaljena oko trideset kilometara od njihove kuće.

Ono što je sumnjivo jeste to što nestanak djece nije odmah prijavljen. Rezultati iz istrage pokazuju da su se roditelji, po povratku kući, prvo zaputili u kuhinju, gdje su konzumirali alkohol. Tek nakon što je Stanislav zaspao, Svetlana je krenula da traži djecu po kući.

Kada nije uspjela da ih pronađe pozvala je policiju, koja je ubrzo došla i započela potragu za mališanima. Policajci su sa psima tragačima obišli područje oko kuće, ali su psi reagovali tek po povratku u kuću. Tu su i našli tijela djece.

Ana i Mihajlo su pronađeni u sanduku za posteljinu, koji je u njihovoj porodici već generacijama. Prvi rezultati pokazuju da su preminuli od posledica gušenja, ali će obdukcijom biti otkriven tačan uzrok smrti.

Sumnja se da su djeca tokom igre ušla u sanduk i da je poklopac pao preko njih. Iako je sa škrinje bio skinut katanac, metalna bravica je zakočila i djeca nisu mogla da podignu poklopac.
Protiv roditelja je podnijeta krivična prijava za zanemarivanje djece. Oni su i pod istragom za ubistvo jer nadležni provjeravaju da li su možda mališani namjerno bili ostavljeni u sanduku.

Otac djece, Stanislav, naveo je za ukrajinske medije da je šokiran zbog smrti mališana. On tvrdi da je u pitanju nesrećan slučaj.

"Policija je navela da je najvjerovatnije u pitanju nesreća. Djeca su ušla u škrinju, a poklopac je pao preko njih. Nisu mogli da ga podignu, pa su se ugušili", rekao je otac preminule djece.

Mališani su sahranjeni nekoliko dana posijle tragedije u njihovom rodnom selu.