Svijet

OTKRIVENO KAKO JE DJEČAK (3) PREŽIVIO SAM TRI DANA U ŠUMI: Našli ga u pelenama, umirao od gladi - ovo ga je SPASILO!

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Australijski detektivi ubijeđeni su da se trogodišnji dječak koji je ''nekim čudom'' preživio u šumi potpuno sam tri dana snašao tako dobro jer ga je autizam ''spriječio da paniči''.

Izvor: Youtube/Guardian Australia/Screenshot

Mali Entoni "Ej Džej" Elfalak pronađen je nakon tri dana kako u džemperu i pelenama sjedi u šumskom potoku udaljenom 500 metara od njegove kuće u sjevernom dijelu Sidneja u ponedjeljak.

Porodica i prijatelji proslavili su njegovo nevjerovatno spasavanje u dolini lovaca u Novom Južnom Velsu, a kružile su i teorije zavjere da je nestanak isceniran, piše Dejli Mejl.

Korisnici društvenih mreža širom svijeta spekulišu da dijete nije moglo da preživi samo bez hrane i vode u šumi gdje noću temperatura pada i do dva stepena. Međutim, policija koja istražuje okolnosti nestanka mališana rekla je da su sve povrede i stanje Ej Džeja kada je pronađen bili u skladu sa tim da je sve vrijeme bio u šumi.

Detektivi koji rade sa stručnjacima za preživljavanje u šumi kako bi razvili potpunu sliku o nestanku Ej Džeja sugerisali su da mu je njegov autizam zapravo pomogao da održi mirno stanje uma.

"Realnost je da nije znao da je izgubljen, pa se nije uplašio, nije paničio. Kada se umori on je spavao, bio je blizu vode što je velika stvar da preživi u šumi", rekao je istražitelj.

Kada je Ej Džej pronađen i kada je ušao u ambulantna kola koja su čekala, bolničari su rekli da je vrlo halapljivo pojeo cijelu picu i jako brzo popio vodu, što su tipične osobine za nekoga ko nije jeo danima.

"Umirao je od gladi, što je dokaz da je bio u šumi sve vrijeme", rekao je jedan od bolničara.

Iz dječijeg instituta rečeno je da djeca sa autizmom imaju ''slabiji osjećaj za opasnost'' od drugih i da uživaju u istraživanju.

Komandant vazduhoplovstva, detektivski nadzornik Brad Monk, rekao je da je vjerovatno da su ekipe za pretragu tri dana tražile dječaka upravo zbog male vidljivosti, a da se on sve vrijeme nalazio na istom mjestu, u blizini kuće.

"Sve je veoma gusto, vjerovatno zbog toga dečak nije odmah pronađen", rekao je Monk.

Inače, dječak je samo nekoliko dana prije nestanka pušten iz bolnice, a ono što je dodatno komplikovalo ovaj slučaj jeste činjenica da su nestali snimci sa nadzornih kamera na kući dječaka i to oni koji su nastali u vrijeme kada je nestao.

Pronađen dečak nakon tri dana
Izvor: YouTube/Guardian Australia