Svijet

TRENUTAK PRONASALKA NESTALOG DEČAKA (3) U ŠUMI POSLE 3 DANA: Svi snimci nadzornih kamera sa kuće izbrisani?! (VIDEO)

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Ostaje da se utvrdi kako se dečak izgubio.

Izvor: Youtube/Guardian Australia/Screenshot

Trogodišnji dečak Entoni 'Ej Džej' Elfalak koji je nestao u petak ujutru pronađen je zahvaljujući policijskim snimcima koji su omogućili da se locira u gustoj šumi, iako je vidljivost kroz nju veoma mala. Takođe, pomenuti snimci bi mogli da dovedu i do odgovora na misteriozno pitanje kako se dečak izgubio. 

On je spasen na dramatičan način nakon što su ga policajci iz helikoptera PolAir ugledali kako pije vodu iz potoka udaljenog nekoliko stotina metara od njegove porodične kuće a, osim šume, bio je okružen i kamenjem i žbunjem. Kako bi mu privukao pažnju, jedan od članova spasilačkog tima je pljeskao rukama.

Kao što se vidi na snimku, članovi njegove porodice i svi oni koji su učestvovali u potrazi nisu mogli da sakriju sreću kada je dečak pronađen, a porodica je nakon uspešne potrage organizovala slavlje.

Nakon toga, spasilac za zemlje je saopštio kolegama iz helikotpera da je prišao dečaku. Rekao je da je dečak dobro, da diše, i da je popio malo vode. Komandant vazduhoplovstva, detektivski nadzornik Brad Monk, rekao je da je verovatno da su ekipe za pretragu tri dana tražile dečaka upravo zbog male vidljivosti, a da se on sve vreme nalazio na istom mestu, u blizini kuće.

"Sve je veoma gusto, verovatno zbog toga dečak nije odmah pronađen," rekao je Monk.

Inače, dečak je samo nekoliko dana ranije pušten iz bolnice, a ono što dodatno komplikuje ovaj slučaj jeste činjenica da su nestali snimci sa nadzornih kamera na kući dečaka i to oni koji su nastali u vreme kada je dečak nestao.