Svijet

TALIBANI PRED VRATIMA KABULA, PADA PRIJESTONICA AVGANISTANA: Dobili upozorenje da izbjegavaju nasilje, čekaju komandu!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Kabul je u potpunosti okružen i bez direktnog dodira sa talibanima moguće ga je jedino napustiti vazdušnim putem.

Izvor: YouTube/Screenshot/VICE News

Talibani sa svih strana da ulaze u Kabul, javio je na Tviteru novinar Ahmer Kan, citirajući novinsku agenciju Rojters. Istu informaciju su objavili i drugi vodeći svjetski mediji.

Kan je prenio i talibanskog portparola koji je aktivan na Tviteru.

"Talibanski borci dobili su naređenje da pričekaju na ulazu u Kabul i da ne ulaze u grad. Dok ne dođe do prenosa vlasti, avganistanska vlada odgovorna je za sigurnost Kabula", prenio je Kan izjavu talibanskog portparola.

Međutim, s obzirom na to da su neki militanti već viđeni u samom gradu, stiglo im je i dodatno upozorenje da, kako prenosi BBC, "izbjegavaju nasilje' i da dozvole slobodan prolaz bilo kome ko želi da napusti prijestonicu.

Kabul je u potpunosti okružen i bez direktnog dodira sa talibanima moguće ga je jedino napustiti vazdušnim putem.

TALIBANI ZAUZIMAJU KABUL
Izvor: Youtube/euronews (em português)

 Oglasila se u međuvremenu i avganistanska vlada koja uvjerava da je "sve pod kontrolom". Poruka ohrabrenja objavljena je na Tviter kanalu kancelarije avganistanskog predsjednika Ašrafa Ganija.

"U Kabulu je došlo do povremenih pucnjava, grad nije napadnut, a sigurnosne i odbrambene avganistanske snage rade sa međunarodnim partnerima kako bi se osigurala bezbjednost grada. Situacija je pod kontrolom", stoji u objavi.

Tagovi