Svijet

Donald Tramp će se ponovo kandidovati za predsjednika 2024. godine

Autor Kristina Stevović Izvor Kurir

Nekadašnji sekretar za štampu bivšeg predsjednika SAD Donalda Trampa, Šon Spajser izjavio je da će se njegov šef ponovo kandidovati za predsjednika 2024. godine.

Izvor: Twitter/printscreen/@CBSNews

"U trci je", rekao je Spajser u intervjuu za Vašington egzaminer i dodao da je Trampov apetit za predsjedničke izbore pojačan u posljednjih nekoliko mjeseci, nakon što je vidio kako se predsjednik Džo Bajden bavi političkim pitanjima poput imigracije, prenosi Gardijan.

"Prije nekoliko mjeseci nisam bio siguran. Sada... mora da postoji nešto što će ga pokretati", rekao je on na pitanje da li će se Tramp kandidovati.

Egzaminer nije precizirao da li je Spajser iznio svoje mišljenje ili je razgovarao sa bivšim šefom ili dobio definitivnu potvrdu od njegovih saradnika.

Kao prvi Trampov sekretar za štampu u Bijeloj kući, Spajser se optuživan da tokom javnih obraćanja ne govori istinu i da nije vjerodostojan, zbog čega se on kasnije pravdao objašnjavajući da nije "svjesno" lagao američku javnost, podsjeća londonski list.

Ova najnovija Spajserova tvrdnja usledila je u jeku spekulacija o Trampovim političkim planovima nakon pretrpljenog poraza od Bajdena na izborima 2020. godine.

Osim Spajsera, i Mark Medouz, bivši šef kabineta predsjednika Trampa, nedavno je u intervju Njuzmaksu govorio o političkim planovima i namjerama bivšeg predsjednika.

"Nisam ovlašćen da govorim u ime predsjednika, ali mogu vam reći sljedeće: večeras se ne bismo ni sastali da ne postoje planovi da ponovo krenemo napred na pravi način, sa predsjednikom Trampom u na čelu”, rekao je Mark Medouz poslije sastanka sa nekoliko članova Trampovog kabineta.

Tagovi