Svijet

NEZAPAMĆENI ZLOČIN! TETKA UBILA NEĆAKA (5) I NEĆAKU (7): Tela nedeljama krila u gepeku, policiji rekla "postaću POZNATA"

Autor Gordana Bojanić Izvor agencije/MONDO

Žena iz Baltimora suočava se sa više optužbi uključujući zlostavljanje dece koje je dovelo do smrti, nakon što je policija kasno u sredu pronašla ostatke njene sedmogodišnje nećake i petogodišnjeg nećaka, saopštila je policijska uprava okruga Baltimor.

Gepek automobila, ilustracija
Izvor: Youtube Printscreen/ FordSVTContour

Nikol Mišel Džonson (33) iz Baltimora uhapšena je u četvrtak i optužena po više tačaka: za zločin nad detetom prvog stepena, zlostavljanje deteta prvog stepena koje je dovelo do smrti, prekršajno zanemarivanje maloletnog lica, prekršajni propust da se prijavi smrt deteta i neovlašćeno sahranjivanje tela, otkrivaju sudski spisi.

"Cela policijska uprava okruga Baltimor tuguje sa zajednicom zbog "neizrecive smrti dvoje nedužne dece", rekla je načelnica policije Melisa Hajat nakon hapšenja Džonsonove.

"Istraga o ovom stravičnom zločinu neće stati dok odgovorni ne budu izvedeni pred lice pravde", dodala je.

Sudski dokumenti pokazuju da je Džonsonova i dalje zadržana bez kaucije. Pripremno ročište zakazano je za 27. avgust. Prema dokumentima u optužnici, policajci su priveli Džonsonovu zbog prebrze vožnje oko 23 sata u sredu i ustanovili da nema ni dozvolu ni osiguranje i da koristi lažnu privremenu registarsku oznaku. Policajci su najavili da se Džonsonova javi okružnom sudu za pet dana i da će prema njenim dokumentima odvući njen automobil.

Optužena je tada izjavila: "Nije važno, neću biti ovde za pet dana" i "svi ćete me videti na vestima, svi ćete videti na vestima ko ima veliki debi", prema sudskim spisima.

Izvor: Baltimore County Police Department

Ona je zatim iz gepeka svog automobila izvadila više predmeta, uključujući čistu kesu za smeće ispunjenu crvima sa jakim "mirisom raspadanja" i crno-žutu plastičnu torbicu.

Policajac je zatražio od Džonsonove da otvori čistu kesu za smeće, što je ona na kraju i učinila, otkrivši kofer za koji je tvrdila da sadrži ćebad. Ona je pokušala da upotrebi ćebe da sakrije sadržaj kofera, ali joj je policajac rekao da ukloni ćebe i ona je to učinila, "otkrivajući raspadnuto telo malog deteta", prema dokumentima.

U tom trenutku, Džonsonova je pokušala da pobegne, ali je brzo uhvaćena. Policajci su tada otvorili plastičnu kesu i pronašli još jednu plastičnu kesu sa ostacima drugog deteta.

U torbama su bili ostaci brata i sestre, za koje je policija rekla da su nećakinja i nećak Mišel Džonson, Džošlin Johnson (7) i njen petogodišnji brat Leri O'Nil. Policija je napomenula da će biti potrebno neko vreme da se utvrdi uzrok smrti, a medicinski veštak iz Merilenda se još uvek nije oglasio povodom ovog slučaja.

Tagovi

SAD