Svijet

KRVNIČKI IZUJEDAN PO LICU I GRUDIMA: Dečaka (12) brutalno napala dva psa, pretrpeo teške povrede, psi uspavani

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Dečak (12) je pretrpeo značajne povrede nakon što su mu dva psa rase kane korso izujedala lice i grudi u stravičnom napadu u Engleskoj.

Izvor: DTeibe Photography/Shutterstock

Dvanaestogodišnjak je zadobio povrede lica, leđa, grudi i nogu, dok je muškarac u dvadesetim takođe zadobio ozlede noge od napada u Stouku, u Engleskoj.

Policija i vazdušna hitna pomoć hitno su intervenisali u četvrtak popodne u Davliš Drajv. Portparol hitne pomoći rekao je da su pozvani specijalizovani lekar za traumu i Hitna pomoć.

 "Po dolasku, ekipe su pronašle jednog pacijenta koji je zadobio ozbiljne povrede i koji je kolima hitne pomoći prevezen u bolnicu", rekao je portparol, i dodao: "Drugi pacijent, sa lakšim povredama, otpušten je na kućno lečenje." U toku su istrage o okolnostima napada.

Komšija je bio svedok ovog napada. Sve se, kako je naveo, odigralo oko 14 časova, dok su se deca igrala u dvorištu.

"Dečak je skakao na trambolini i psi su odjednom jurnuli na njega i krenuli da ga kidaju. To je ogroman pas. Jedan čovek koji je prolazio kraj dvorišta uleteo je da pomogne. I njega su izujedali po nogama. Izleteo sam kada sam čuo njega kako vrišti", priča komšija.

Dva psa koja su napala 12-godišnjeg dečaka u bašti u Stouku su uspavana. Policija kaže da je vlasništvo nad psima - koji su bili rase kane korso - dobrovoljno prebačeno na njih i da su ih uspavali jer "nije bilo mogućnosti za rehabilitaciju".

Tagovi