Svijet

STRAŠNA NESREĆA ZBOG SKAKANJA BANDŽIJEM - MISLILA DA JE PRIKAČENA: Pala s 45 metara visine, pogrešno razumela signal!

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Devojka Jesenija Morales (25) iz Kolumbije tragično je nastradala kada je greškom skočila s vijadukta visokog 45 metara i namenjenog za skakanje bandžijem - iako joj još uvek nije bilo prikačeno elastično uže za nogu.

Izvor: YouTube/Printscreen/ CONE/facebook/Yecenia Morales

Nesreća se dogodila u Amagu, na severu Kolumbije, a mlada advokatica Jesenija Morales se pripremala za svoj prvi skok bandžijem, pa je s dečkom doputovala na popularno mesto gde se ova aktivnost organizuje.

Njen dečko je bio prvi u redu za skakanje, ali kada je osoblje dalo signal njemu da je vreme da skoči, Jesenija je pogrešno shvatila da je signal namenjen njoj i skočila iako nije imala bandži uže zakačeno za zglobove. Njen dečko je potrčao nizbrdo da joj pomogne - nadajući se da je još uvek živa. Bio je prvi koji ju je našao na dnu i očajnički je pokušavao da je reanimira, ali uzaludno - Jesenija je na licu mesta bila mrtva.

"Zbunila se. Signal je bio za njenog dečka da skoči jer je on već bio prikačen za sigurnosnu opremu. Njoj su samo stavili opremu na telo, ali nije bila prikačena, pa se zbunila i požurila", rekao je major ove oblasti Gustavo Guzman.

Jesenija i njen dečko
Izvor: Facebook/Printscreen/Yecenia Morales

Doktori su za lokalne medije rekli da je Jesenija doživela srčani udar još pre nego što je udarila u zemlju. Jesenijin dečko je i dalje u bolnici zbog povreda koje je zadobio dok je trčao nizbrdo da je pronađe, a kako pišu strani mediji, u potpunom je stanju šoka.

Njen kobni skok se već uveliko deli na društvenim mrežama.

(Mondo)

Tagovi