Svijet

NAPRAVIO DIJETE DJEVOJČICI (12), PA JE DOVEO NA POROĐAJ: Muškarac (24) uhapšen zbog silovanja (FOTO)

Autor Jovana Radunović Izvor mondo.rs

Muškarac (24) iz Oklahome uhapšen je zbog silovanja nakon što je u bolnicu doveo 12-godišnju trudnu djevojčicu da se porodi, a za koju je tvrdio da mu je djevojka.

Izvor: Dacebook/Screenshot/Fox23

Nakon što je 24-godišnji Huan Miranda Jara doveo trudnu djevojčicu u bolnicu, medicinsko osoblje je alarmiralo policiju.

Osumnjičeni je policiji priznao da je u vezi sa djevojčicom od oktobra 2020. godine, a kako je saopšteno iz policije on je službenicima rekao da je ponosan što je momak djevojčice koja će se uskoro roditi dijete i da mu nije jasno zašto ih je medicinsko osoblje pozvalo i zašto su uopšte došli.

"Ušli su kao i svaki drugi par, uzbuđeni što će im se roditi dijete", rekao je policajac koji radi na slučaju za američke medije i dodao da je par mislio da je situacija "nekako u redu" i da u njoj nisu vidjeli ništa loše.

Zakon u Oklahomi predviđa, da pristanak na seksualne odnose može donijeti samo osoba koja je starija od 16 godina. Ipak, 12-godišnjakinja je rodila zdravu ćerku, a kasnije je otpuštena iz bolnice.

Otac novorođenog djeteta je uhapšen zbog optužbe za silovanje, a policija je dodala da će se on najvjerovatnije teretiti za još nekoliko dijela zbog maloljetničke trudnoće.

Za sada nije jasno kako policija nije znala za slučaj 12-godišnje djevojčice koja je zatrudnela sa dvostruko starijim muškarcem, uprkos objavama na društvenim mrežama koje potvrđuju ovaj slučaj.

Objave na društvenim mrežama sugerišu da su neki od rođaka osumnjičenog navodno bili svjesni njegove veze sa maloljetnicom i da su je odobravali.

Na svom Fejsbuk nalogu koji je obrisan, 24-godišnjak je otvoreno pokazivao da je u vezi sa maljoletnom djevojčicom. Na jednoj slici on se vidi kako pozira sa trudnom 12-godišnjakinjom obučenom u cvjetnu haljinu.