Svijet

"OVAKO NEŠTO NIKAD NISAM VIDIO"! Prvi snimci iz Dubaija - otkriven uzrok požara i STRAŠNE detonacije!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Glasna eksplozija čula se u Dubaiju u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, kasno u srijedu. Zvaničnici su rekli da je eksploziju izazvao požar na brodu u luci Džebel Ali - glavnom pristaništu za tankere nafte.

Izvor: Twitter/Printscreen/@WorldNewsLive_

Najmanje troje stanovnika na području eksplozije prijavilo je da su se prozori i vrata u njihovim kućama tresli zbog incidenta. Zvaničnici su rekli da je eksploziju izazvao požar na brodu u luci Džebel Ali - glavnom pristaništu za tankere nafte.

Dva vatrogasna vozila i druga hitna vozila mogla su se videti kako kreću južno od Dubaija na glavnom putu koji vodi do Abu Dabija.

 Kancelarija za medije u Dubaiju objavila je da je prijavljeno da je izbio požar u kontejneru u brodu usidrenom u luci Džebel Ali. Ekipa civilne odbrane Dubaija radi na gašenju požara.

Takvi događaji su retkost u inače bezbjednom zalivskom emiratu, jednom od sedam koji čine bogate Ujedinjene Arapske Emirate.

"Bila sam napolju na svom balkonu. Moj prijatelj je vidio kako nešto žuto dolazi, nalik suncu. Snimio sam sliku i nakon (začuo se) zvuk", rekao je predradnik Klemens Lefaik, koji boravi u blizini mjesta eksplozije i objavio fotografiju jarko narandžaste svjetlosti naspram noćnog neba ispred stambenih zgrada.

Stanovnik dubajskog okruga Madina, blizu luke Džebel Ali, rekao je za AFP da su "vidjeli kako se prozori trese".

„Ovdje živim 15 godina i ovo sam prvi put vidio i čuo“, rekli su.

Tagovi