Svijet

POGLEDAJTE LICE ZLA: Ovo je monstruozni ubica koji je nožem ubio tri žene (FOTO)

Autor Kristina Stevović Izvor mondo.rs

Nemačku je šokirao monstruozni zločin usred bela dana, kada je jedan Somalijac nožem ubio tri žene, povredio još šest, kao i jednog dečaka, u Vircburgu.

Izvor: Kurir/Zorana Jevitć/Twitter/Screenshot/ainyrockstar/BNO news

Nakon stravičnog napada nožem u Vircburgu u kome su tri žene izgubile živote, a povređeno je još šest, kao i jedan dečak - policijska istraga ispituje motiv zločinca.

Napadač je identifikovan kao imigrant star 24 godine, a prilikom hapšenja policija ga je upucala u nogu. Kao što je zakonska praksa u Nemačkoj, njegovo ime nije objavljeno.

Ministar unutrašnjih poslova Bavarske Joahim Herman je na konferenciji za štampu na odgovorio pitanje novinara - da li se može nešto više reći o motivu napadača:

"Psihički poremećaj i radikalno islamski stav se ne isključuju i ne predstavljaju protivrečnost", prenosi "Dojče vele".

Šef policije Donje Franačake Gerhard Kalert je rekao da je prema informacijama svedoka, prolaznika, službenika bezbednosti robne kuće, kao i policije koja je ubrzo došla na mesto zločina, napadač vikao „Alahu Akbar", kao i da se takođe čula reč "džihad".

U medijima su osvanule i slike napadača, poreklom iz Somalije. Na jednoj od njih se vidi kako hoda sa nožem u ruci. Na drugoj se vidi trenutak kada ga je policija savladala.

Tagovi