Svijet

UZNEMIRUJUĆI VIDEO: Tuku policajca u sred bijela dana, prilazi čovjek sa bejzbolkom

Autor Jovana Radunović Izvor mondo.rs

Ken Marš, predsjedavajući Metropolitanske policijske federacije koja zastupa redovne policajce, upozorio je da se napadi na organe javnog reda i mira sve više povećavaju kako se pojavljuju snimci šokantnih scena.

Izvor: Facebook/Printscreen/Daily Mail

Nemile scene juče su se odvijale na ulici u Londonu, a snimljene su iz obližnjeg automobila prije pojavljivanja na mreži.

Prikazuju uniformisanog policajca kako muškarca baca na zemlju u Hekniju, na sjeveroistoku Londona, a zatim drugi muškarci prilaze i zadaju udarce nogama policajcu. Tada se na licu mjesta pojavljuje čovek koji maše bejzbol palicom.

Dok se gomila okuplja, umjesto da priskoče u pomoć, oni poziraju za selfije sa policajcem koji se bori u pozadini i guraju se sa njegovom ženskom kolegicom.

Dvojica muškaraca, starih 20 i 38 godina, uhapšeni su pod sumnjom da su napali policajca nakon incidenta, zbog čega su oboje imali lakše povrede, ali im nije bilo potrebno bolničko liječenje.

Ministar unutrašnjih poslova Priti Patel osudio je incident, opisujući napad kao "mučan, šokantan, sramotan", dok je Marš rekao: "Mi nismo smeće društva. Imamo porodice kojima želimo da se vratimo kući na kraju svake smjene. Ali opasnosti su surove. I napadi eskaliraju."

U međuvremenu, nacionalni predsedavajući Policijske federacije, Džon Apter, opisao je prizore kao "nešto od čega se stomak okreće" i rekao: „Kako se ljudi usuđuju da stoje i snimaju moje kolege u nevolji?“

Tagovi