LUDO I BRZO

BAHATILI SE U BMW-U A ONDA - POLICIJA: Usledila je FILMSKA POTERA, a u rancu su imali DROGU za 13 godina ROBIJE (VIDEO)

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

U Velikoj Britaniji uhapšen je i osuđen vozač BMW-a i8 zbog optužbi u vezi sa drogom nakon što je učestvovao u spektakularnoj policijskoj poteri.

Izvor: Guliver/getty images/iStock / Getty Images Plus/mofles/Profimedia

Sve je počelo kada se vozač Sajmon Pedžet na autoputu koristio zaustavnom trakom kako bi izbegao saobraćaj. Nakon što ga je policijski službenik video, odmah je krenuo za njim.

U početku, Pedžet signalizira zaustavljanje uz ivicu puta, međutim, to je očigledno bio blef jer prvom prilikom ubrzava u daljinu.

Videokamera na policijskom vozilu snimila je 39-godišnjaka kako prolazi kroz nekoliko crvenih svetala i vozi 145 km/h u zoni od 50 km/h. Nakon nekoliko ludih minuta potere, BMW se zaustavlja u parku, nakon čega 40-godišnji putnik Din Stoun iskače iz vozila zajedno sa rancem i daje se u beg.

Potera se nastavlja u dva smera još nekoliko minuta, nakon čega Pedžet shvata da nema bežanja od policajca koji ga progoni, i koji je, sudeći prema snimku, izuzetno smiren. Vozač se zaustavlja na levoj strani ulice i odustaje.

Birmingem Lajv je malo kasnije izvestio kako je suvozač uhapšen nakon što je pokušavao da uđe u obližnji taksi. Policija je takođe pronašla ranac s pet cigli kokaina od po 1 kilogram, za koji se ispostavilo da pripada suvozaču.

Pedžet i Stoun na suđenju su se izjasnili krivim za posedovanje droge s namerom prodaje. Pre oko nedelju dana vozaču je izrečena kazna zatvora od sedam godina, dok je Stoun dobio godinu manje.

Potera policije Velika Britanija
Izvor: West Midlands Police