Svijet

STRAŠNI PRIZORI IZ IZRAELA! RAKETE NA NEBU, JEZIVI SNIMCI: Tel Aviv bombardovan sa više od 130 projektila! (VIDEO)

Autor Kristina Stevović Izvor mondo.rs

Radikalna islamska organizacija Hamas, prije napada je upozorila Izrael i najavila šta da očekuju.

Izvor: Printscreen/Twitter/Hatzad Hasheni

Situacija u Izraelu eskalirala je u poslednjih nekoliko sati, nakon što je Hamas ispalio, prema sopstvenim tvrdnjama, preko 130 raketa na Tel Aviv.

Prije nego što su počeli vazduđni napadi, organizacija Hamas zaprijetila je raketiranjem ukoliko Izrael nastavi sa udarima na Gazu. S druge strane, premijer Izraela Benjamin Netanijahu poručio je da će se snaga i učestalost napada na Pojas Gaze dodatno povećati.

Palestinski Hamas saopštio je večeras da je ispalio više od 130 raketa u pravcu Tel Aviva kao odgovor na izraelski vazdušni udar u kojem je srušena stambena zgrada u Gazi.

Islamski ekstremistički Hamas koji vlada Gazom tvrdio je da je danas u periodu od samo pet minuta ispaljeno 137 raketa u očitom pokušaju suprotstavljanja odbrambenom sistemu “Gvozdena kupola”, navode izraelski mediji.

Prije napada, palestinske grupe otpora u Gazi zaprijetile su Izraelu da pod hitno povuče snage iz džamije Al-Aksa kao i naselja Šeik Džarah u, kako oni kažu "okupiranom delu Jerusalima, Al-Kudsu" jer će u protivnom početi granatiranje što se kasnije obistinilo prvenstveno u Tel Avivu ali i Jerusalimu kao i okolnim izraelskim selima.

Društvene mreže preplavili su potresni snimci vazdušnih napada ali i i sa mesta na koja su pale rakete. Nebo je prošarano žutim snopovima, dok se jasno vidi i kako PVO sistem pojedine rakete efikasno zaustavlja u vazduhu.

Tagovi