Svijet

LOŠA VIJEST ZA ONE KOJI SU KRENULI NA ODMOR U EGIPAT I TUNIS! Sve više zaraženih, zabranjeni izleti i kupanje na plažama

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Svi turisti koji su uplatili lJetovanje u Egiptu i Tunisu od ponedeljka mogu da se oproste od kupanja u tirkiznom moru i turističkih izleta zbog dvonedeljnog zatvaranja usljed velikog skoka broja zaraženih i predstojećih muslimanskih praznika.

Izvor: Guliver/GettyImagesPlus/iStock/Privizer

Takođe, biće zatvorene i sve velike javne plaže, a neće biti ni večernjih izlazaka, sjedenja u barovima, šopinga s obzirom na to da su Vlade ovih zemalja donijele odluku da se sve zatvara u 21 sat.

Radikalne mjere turistima biće dodatni problem koji će im otežati odmor na ovim destinacijama s obzirom na to da samo luksuzni i skupi hoteli imaju izlaz na more. 

U Egiptu hoteli imaju ograničen kapacitet, i neki su se tek otvorili poslije jednoipogodišnje pauze.

Zbog toga ni usluga nije na nivou na koju su turisti koji odlaze u ove zemlje navikli.

U većini hotela u jednoj sobi mogu da odsjednu najviše dvije odrasle osobe i jedno dijete.

To stvara dodatne probleme i troškove putnicima.

Direktor Asocijacije turističkih agencija Aleksandar Seničić kaže da turisti prije polaska treba da se dobro obavjeste koje sobe mogu da iznajme.

“U standardnoj dvokrevetnoj sobi mogu da budu budu dvije odrasle osobe i jedno dijete, ukoliko pođe dvoje djece, potrebno je da se iznajmi porodična soba“, kazao je Seničić.

(Mondo/Informer)