Svijet

NOVO BRUTALNO ORUŽJE NARKO-KARTELA: Bezbjednosne snage napadaju DRONOVIMA punim eksploziva!

Autor Draga Ivanović Izvor mondo.rs

Pripadnici narko-kartela upravljaju dronovima na daljinu.

Izvor: YouTube/printscreen/Alex Assenmacher

Bezbjednosne snage Meksika do sada su više puta napadnute "novim brutalnim oružjem" narko-kartela. Naime, pripadnici ovih kartela upravljaju na daljinu dronovima koji su napunjeni eksplozivom.

To je danas na konferenciji za novinare potvrdio i meksički sekretar za nacionalnu bezbjednost, general Luis Kresensio Sandoval.

"Konstatovali smo da neki narko-karteli koriste dronove napunjene eksplozivom", izjavio je meksički sekretar za nacionalnu bezbjednost novinarima. 

General Sandoval je tom prilikom naveo da je kartel Halisko nova generacija i da ga smatraju trenutno najmoćnijim kartelom u toj državi.

Sekretar za nacionalnu bezbjednost je rekao da su napadi dronovima izvršeni u državama Ganahuato, Halisko, i skorije u gradu Aguililja u zapadnoj državi Mičoakan.

U ponedeljak uveče izvršen je posljednji napad na meksičke bezbjednosne snage. Naime, napad se dogodio dok je policija pokušavala da raščisti puteve koje su bande blokirale kamenjem, zemljom i vozilima.

Tom prilikom policajci su napadnuti dronovima i granatama. Sekretar za nacionalnu bezbjednost je istakao da su dva policajca ranjena i da je izvršilac napada već uhapšen.

Ovi napadi jesu zabrinjavajući ali nisu mnogo efikasni zato što ti uređaji ne mogu da prenose opasnu količinu eksploziva, poručio je on na konferenciji.

Prema zvaničnim podacima u Meksiku je ubijeno više od 300.000 ljudi od kada je vlada pokrenula spornu vojnu ofanzivu protiv kartela u decembru 2006. godine.

Tagovi