Svijet

UMRO NAJPOZNATIJI TEORETIČAR ZAVJERA: Nije vjerovao u koronu, odbijao da ide kod ljekara do posljednjeg trenutka!

Autor Draga Ivanović Izvor mondo.rs

Popularni norveški teoretičar zavjere Hans Kristijan Garder (60), koji je negirao da je korona virus opasan, preminuo je upravo od te bolesti, nakon što je bio domaćin dva događaja u svom domu.

Izvor: YouTube/Printscreen/Servitutt

Hans Garder je preminuo 6. aprila, a prema preliminarnom izvještaju autopsije je utvrđeno da je bio zaražen koronavirusom. Kako prenose lokalni mediji, samo nekoliko dana prije smrti organizovao je ilegalno okupljanje u opštini Gran, oko pedesetak kilometara sjeverno od Osla.

Najmanje 12 ljudi koji su prisustvovali tim događajima su takođe zaraženi, a policija utvrđuje tačan broj učesnika. Inače, u Norveškoj je od 16. marta na snazi zabrana okupljanja zbog pandemije.

"Šta je razlog da se uvode ovakve mjere kako bi se spriječila infekcija koja je slična prehladi ili gripu. Da li time žele da zakamufliraju da se korona ne prenosi sa čovjeka na čovjeka", pisao je Garder na Fejsbuku.

Takođe, pisao je i o iluminatima i da je Džo Bajden pokrao predsjedničke izbore u novembru prošle godine.

Sumnja se da je imao simptome korona virusa oko dvije nedjelje pred smrt, a norveški mediji navode da ga je porodica hrabrila da ide kod ljekara, međutim, nije htio.