Svijet

"SRA*E, UPUCALA SAM GA!" AMERIČKA POLICIJA OPET USMRTILA MLADIĆA (20): Objavljen brutalan snimak, ovako je izgubio život

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

U nedelju su u predgrađu Mineapolisa održao protest zbog ubistva Afroamerikanca tokom intervencije policije na mestu udaljenom oko 15 kilometara od lokacije na kojoj je prošle godine život izgubio Afroamerikanac Džordž Flojd tokom brutalne policijske intervencije.

Izvor: YouTube/Printscreen/KMOV St. Louis

Demonstranti su se okupili posle ubistva 20-godišnjeg Afroamerikanca Dontea Rajta, tokom protesta su uzvikivali "Pravda za Džordža Flojda" i oštetili su dva policijska vozila.

U ranijem saopštenju policije je navodeno da je mladi Dontija Rajt rutinski zaustavljen dok je upravljao automobilom, a tokom provere ustanovljeno je da je za njim raspisana poternica.

Nakon pokušaja policajaca da mu stave lisice i uhapse, Rajt je seo u svoj automobil pokušavajući da ode s lica mesta, ali je jedan od policajaca pucao u njega i pogodio ga. Mladić je ipak pobegao, ali je nedaleko od mesta incidenta udario u drugi automobil i preminuo, prenosi "Rojters".

Sada je objavljen snimak ovog užasnog momenta kada se vidi kako je upucan dok se borio na prednjem sedištu automobila. Policajka koja je ispalila metak u njega je prema najnovijim navodima mislila da je izvadila tejzer, a ne pištolj, a kada ga je upucala, čuje se da panično vrišti: "Sra*e, upucala sam ga! Upucala sam ga!".

Upozoravamo vas da video sadrži uznemirujući sadržaj:

Tagovi