Svijet

ANDRIJANI JE POLA PORODICE UMRLO OD KORONE ZA PAR MJESECI: Samo smo išli sa sahrane na sahranu

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Andrijana Mehia iz Meksika izgubila je pola porodice za 83 dana nakon ogromnog skoka broja zaraženih korona virusom.

ilustracija
Izvor: Tanjug/AP Photo/Luca Bruno, File

Prema pisanju medija u Meksiku tragediji nema kraja sa divaljnjem kovida-19.

Andrijana je jedno od osmoro djece. Prvo je izgubila oca Huana koji je preminuo prošle godine u julu. Samo dvije nedelje kasnije njena starija sestra Sesilija je dobila prve simptome i ubrzo izgubila život u borbi sa koronom. Nažalost, ovo nije kraj Andrijanine priče jer potom izgubila brata Huana Karlosa, majku i supruga.

“Išli smo sa sahrane na sahranu. Nismo više znali da li ovome ima kraja", kaže Andrijana (46) koja je grafički dizajner. 

Meksiko je najviše pogođen kovidom-19 u kojem je zaključno sa trećim talasom preminulo skoro 900.000 ljudi, piše Gardijan.

Samo u toku prošle nedelje je preminulo 294.000 zbog ozloglašenog virusa.

Mediji navode da predsjednik Meksika, Lopez Obrador, je potcijenio virus i odbijao da sprovodi mjere koje su bile na snazi širom svijeta. Takođe se navodi da su vlasti skrivale tačan broj preminulih. Zbog neadekvatnih mjera i ignorisanja činjenice da virus napreduje i širi se, situacija je postala katastrofalna.

Andrijana Mehia kaže da su članovi njene porodice žrtve manjka informacija.

“Izgubila sam veći dio svoje porodice i uprkost tome nisam mogla da plačem sve dok mi nije umrla majka. To je bio trenutak kada sam shvatila šta se događa”, rekla je Mehia koja trenutno posjećuje psihoterapeuta kako bi riješila emotivne probleme i traumu koju je preživjela.