Svijet

UKRAJINA NAPALA DONBAS, POGINULO DIJETE: Rusija upozorava - ne izlažite se SMRTNOM RIZIKU!

Autor Draga Ivanović Izvor mondo.rs

U napadu bespilotne letjelice ukrajinskih snaga na samoproglašenu Donjecku narodnu republiku (DNR) poginulo je dijete, dok je jedna žena ranjena, saopštio je predstavnik Narodne milicije DNR.

Izvor: Guliver/Getty Images/iStock/Getty Images Plus/Diy13

“Militanti 59. brigade Oružanih snaga Ukrajine, izvršavajući zločinačko naređenje, upotrijebili su bespilotnu letjelicu, opremljenu improvizovanom eksplozivnom napravom“, rekao je predstavnik. Kako je istakao, cilj napada je bio naseljeni rejon u mjestu Aleksandrovsko.

Predstavništvo samoproglašene Luganske narodne republike (LNR) u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju režima prekida vatre saopštio da su ukrajinske snage tokom proteklog dana šest puta narušile primirje, gađajući teritoriju LNR.

Vojnici Oružanih snaga Ukrajine gađali su naselja iz artiljerijskog oruđa i minobacača. Podaci o žrtvama nisu saopšteni.

Ukrajinske vlasti su u aprilu 2014. godine pokrenule vojnu operaciju protiv Donjecke i Luganske Narodne Republike koje su proglasile nezavisnost nakon državnog prevrata u Ukrajini u februaru te godine.

Kijev ne priznaje DNR i LNR i smatra teritorije ovih republika okupiranim, a ustaničke snage terorističkim.

Šef Komiteta za narodnu diplomatiju i međunacionalne odnose krimskog parlamenta Jurij Gempelj pozvao je Ukrajinu i NATO da se ne izlažu smrtnom riziku.

"Rizik je, naravno, plemenit posao, ali do određenog stepena i ne u poslovima sa Rusijom. Ukrajina i NATO ne bi trebalo da se izlažu smrtnom riziku. Moraće platiti previsoku cijenu u slučaju agresije protiv Rusije", poručio je Gempelj.

Tagovi