prije nego dođu turisti

RUSKI EKSPERTI ĆE PROVJERAVATI ZDRAVSTVENU SITUACIJU U NAŠOJ ZEMLJI? VOLODIN: CRNA GORA NIJE SPREMNA ZA TURISTE

Autor Gordana Bojanić Izvor Tass

Epidemiološki sistem i zdravstvena zaštite u zemljama koje se otvaraju za turiste iz Rusije trebalo bi da procijene ruski specijalisti ocijenio je predsjedavajući ruske Dume Vjačeslav Volodin, prenosi agenija Tas.

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Kao primjer, Volodin je naveo Crnu Goru koja poziva ruske turiste.

“Crna Gora nije spremna da primi turiste. Ne bave se ni vakcinama, ni ljekovima. Crna Gora čini mnogo da pozove ruske turiste, ali za to nemaju ništa spremno. Naši specijalisti moraju prvo da odu u Crnu Goru, kao i u druge zemlje koje se otvaraju za ruske turiste. Oni treba da procijene kako je u tim zemljama obezbijeđena epidemiološka bezbjednost, koliko je zdravstveni sistem spreman da pruži medicinsku pomoć “, uvjeren je Volodin.

Prema njegovim riječima, zemlje koje pozivaju ruske turiste treba da vode aktivnu kampanju vakcinacije.

“Ako želite da pozovete turiste, vakcinišite svoje građane. Oni žele da dopune svoj budžet, ali to ne čine, izlažući opasnosti zdravlje naših građana”, zaključio je Volodin koji je član vladajuće stranke Ujedinjena Rusija na čijem je čelu predsjednik Vladimir Putin.

Državna sekretarka za turizam u Ministarstvu ekonomskog razvoja, Ivana Đurović kazala je juče za TV Vijesti da Vlada ima plan za ovu turističku sezonu.

“Mogu da kažem da je Crna Gora na sajmu u Moskvi dobila promociju vrijednu milion eura, i sama sam prilično iznenađena. To su pročitale desetine miliona ruskih građana, svi ruski mediji, novinske agencije, svi portali. Povećano je interesovanje i ruskih turoperatora, što nekako upućuje da obzirom da i Rusija ima poslovni interes u pitanju su stotine letova, koji se mogu realizovati. Što se tiče makar Rusije imaćemo dobru sezonu u svakom slučaju 50 odsto od 2019”, kazala je Đurović.

Tagovi