Svijet

"VJERUJEM DA JE PUTIN UBICA, MOSKVA ĆE MORATI DA PLATI CIJENU": Ruski zvaničnik zgranut Bajdenom

Autor Draga Ivanović Izvor mondo.rs

Zamjenik predsjednika Savjeta Ruske Federacije Konstantin Kosačov, poručio je danas da će drske primjedbe američkog predsjednika Džoa Bajdena u vezi sa ruskim liderom Vladimirom Putinom neizbježno imati negativan uticaj na odnose dvije zemlje.

Izvor: Tanjug/AP Photo/Patrick Semansky, Pool

Agencija Tass navodi da je Kosačov reagovao objavom na Fejsbuku na izjavu koju je Bajden dao za "ABC News", u kojoj je rekao da ruske vlasti moraju da "plate cijenu" za svoje navodno miješanje u američke izbore, a na pitanje da li smatra Putina ubicom, američki predsednik je odgovorio potvrdno.

"Takve primjedbe ne mogu se tolerisati ni pod kojim uslovima i neizbježno će povećati tenzije između naših zemalja. Poziv ruskom ambasadoru u SAD na konsultacije je brz, adekvatan i jedini razuman odgovor u takvoj situaciji. Sumnjam da će se tu završiti, ako SAD ne uspeju da pruže objašnjenje i izvinjenje", napisao je na Fejsbuku ruski zvaničnik.

Kosačov je naveo i da su surove izjave Bajedena pobile sva očekivanja da će nova američka administracija voditi drugačiju politiku prema Rusiji i da su takve ocjene državnika visokog ranga generalno neprihvatljive.

Ruski zvaničnik je posebno naglasio da izjave dolaze od predsjednika države za koju je naveo da baci bombu negde u svijetu svakih 12 minuta i čije su akcije od 2001.godine do danas povezane sa smrću više od 500.000 ljudi i upitao Bajdena da li ima komentar na to.