Svijet

BILO JOJ MALO 980 EURA ZA ŽIVOT: Srpkinja ušla u sado-mazo vezu sa Austrijancem, pa ga opelješila za 250.000 eura!

Autor Gordana Bojanić Izvor Kurir

Srpkinja Jelena G. osuđena je na 21 mjesec zatvora pred sudom u Beču jer je, kako je to sud utvrdio, ojadila državljanina Austrije (61) za 250.000 eura!

Izvor: stock photo

Kako prenosi austrijski portal Kosmo, Jelena G., koja se bavi prostitucijom, proglašena je krivom za iznudu, tešku prevaru i zloupotrebu platnih kartica, a otkriveno je da je drama austrijskog državljanina počela u oktobru 2019, kada je na internetu postavio oglas u kom je tražio sado-mazo partnerku.

- Na oglas se javila Jelena. Upoznali su se i lijepo se složili, a posle nekoliko nedjelja, u decembru, otišli su na odmor u Beograd - prenosi Kosmo. Kako navode, oštećeni čovjek je u sudnici ispričao da je po dolasku u srpsku prijestonicu Jeleni dao svoju kreditnu karticu i PIN kod.

- S obzirom na to da ona govori srpski, bilo je logičnije da ona kupuje i plaća - ispričao je Austrijanac pred sudom i naveo da ga je samo put do Beograda koštao 27.000 eura, ali da za novac nije brinuo, jer je naslijedio veliko bogatstvo.

- Kada smo se posle odmora vratili u Beč, Jelena mi je tražila na zajam 7.000 eura, jer je navodno toliko dugovala svom makrou. Ubrzo potom mi je tražila još 21.000 eura, jer je navodno ponovo morala da mu da pare. Posle te druge pozajmice telefonom me je pozvao nepoznati muškarac i zahtijevao još 100.000 eura. Ni to mi nije bio problem - navodno je rekao oštećeni.

On je ispričao da mu se upalila lampica kada je Jelena sa njegovog računa na svoj prebacila još 100.000 eura, jer je imala pristup i elektronskom bankarstvu. - Saznao sam da je od tih para sebi kupila nakit u vrijednosti od 30.000 eura, a da je za dug dala samo 1.700 eura. Tek tada sam odlučio da je prijavim policiji - naveo je on.

S druge strane, advokat optužene Srpkinje tvrdio je da se u ovom postupku ne zna ko je zapravo krivac, a ko žrtva. - Oštećeni se s mojom klijentkinjom dobro proveo! Zato i tražim blagu kaznu - rekao je advokat.

Inače, Jelena G. na sudu je tvrdila da sado-mazo seksa između nje i oštećenog nikad nije bilo, a iznijela je i bizarne detalje o njihovom odnosu.

- Voljela sam ga. Bio mi je kao prijateljica, nazivali smo se "sestrama". On je zapravo htio da u odnosu bude žensko, imao je čak i ženski nadimak. To mi nije smetalo, mi smo se voljeli i zabavljali se - šokirala je pred sudom Jelena G.

Uprkos njenoj odbrani, tokom istrage i suđenja je utvrđeno da je Jelena čitavu prevaru smišljeno izvela, i to u dogovoru sa svojim partnerom, koji je takođe izveden pred sud u Beču. Utvrđeno je da je on čak 12 puta zvao oštećenog Austrijanca i tražio mu novac.

- Taj muškarac je kao prvooptuženi osuđen na tri godine robije - navode austrijski portali i dodaju da će i Jelena i njen momak morati da plate odštetu ojađenom Austrijancu.

Tagovi