Stravično

DOK SE SLIKAO, OCA MALIŠANA PROGUTALA AJKULA: Posljednji momenti Australijanca kojeg je ščepala velika bijela AJKULA

Autor Adela Mulić Izvor mondo.rs

Slika mališana koji se igra na obali mora vode dok je njegov otac ronio u plićaku fotografisana je svega nekoliko trenutaka prije nego što je Danan Crou (32) nestao u vodi i nikada više nije izronio.

Izvor: Facebook/Printscreen/9 News Melbourne

Tailija Crau nije ni slutila da će ovo biti posljednja srećna fotografija njenog dvogodišnjeg sina Levija zajedno sa ocem Dankanom iz ​​Varnambula u zapadnoj Viktoriji.

Porodica je kampovala u na obali Južne Australije prošlog mjeseca kada je Dankan nestao u vodi oko 17 časova dok su njegova supruga i sin uživali na plaži, nesvjesni da nešto nije u redu.

Tailija je uslikana sina Levija koji se igrao sa žutom lopaticom na pijesku u prvom planu, dok se njegov otac Dankan vidi u daljine, u gornjem lijevom uglu dok roni s maskom i uživa u vodi.

Nekoliko minuta kasnije mu se gubi svaki trag.

"Bio je najbolji otac Leviju i prelepi suprug i najbolji prijatelj Tailiji, njegovoj srednjoškolskoj ljubavi", rekli su prijatelji porodice za medije.

Vlasti ipak vjeruju da ajkula nije odgovorna za njegovu smrt, već "samo" za nestanak tijela. Smatra se da je Dankan iznenada umro od nepoznatog prirodnog uzroka, vjerovatno srčanog udara, prije nego što je njegovo tijelo pojela velika bijela ajkula koja je viđena u tom području.

Njegovi ostaci pronađeni su u utorak u blizini popularnog mjesta nakon što su timovi za potragu ranije sa mjesta događaja pronašli pocijepano mokro odijelo i peraje.

"Iako možda nikada nećemo znati sa sigurnošću, na osnovu dokaza koje imamo, sada verujemo da je Dankan pretrpeo infarkt mnogo pre dolaska ajkule. Teši nas činjenica da je u miru preminuo u vodi", rekla je porodica u izjavi.