Pogledajte snimak!

MELANIJA OSTAVILA OPROŠTAJNO PISMO: Prva dama se obratila i poručila sljedeće na kraju svog boravka u Bijeloj kući!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Oproštajno obraćanje prve dame SAD Melanije Tramp.

Izvor: Tanjug/AP Photo/Andrew Harnik

Prva dama SAD Melanija Tramp, koja će za dva dana kada istekne predsjednički mandat njenom suprugu Donaldu Trampu, napustiti Bijelu kuću, obratila se tim povodom naciji.

Ona je u pismu objavljenom na sajtu Bijele kuće rekla da joj je najveća čast u životu bila da bude prva dama SAD-a.

"Inspirisali su me nevjerovatni Amerikanci širom naše zemlje koji podižu naše zajednice svojom ljubaznošću i hrabrošću, dobrotom i gracioznošću. Protekle četiri godine bile su nezaboravne", navela je u pismu Melanija i dodala:

"Sada kada Donald i ja zaključujemo vrijeme u Bijeloj kući, mislim na sve ljude koje sam primila u svoje srce i na njihove nevjerovatne prče o ljubavi, patriotizmu i odlučnosti".

Istakla je nekoliko projekata koje je tokom poslednje četiri godine sprovela porodica Tramp, a kada je u pitanju obnova i održavanje Bijele kuće.

"U 2018. dovršili smo prvu cjelovitu obnovu kraljevskog kupališta od 1950-ih. Obnovili smo i predsjednički lift. Godinu posle započeli smo višemjesečnu obnovu poda Istočne sobe", navela je Melanija i dodala:

"Kuglana je takođe prošla potpunu obnovu 2019. godine i nadam se da će ona u budućnosti biti prostor u kojem će uživati svi koji je koriste".

Prva dama se u pismu zahvalila svim zdravstvenim radnicima i mnogim drugima koji rade na spasavanju života i izrazila saučešće porodicama koje su izgubile svoje članove porodice zbog pandemije korona virusa.

"Svaki život je dragocjen i molim sve Amerikance da koriste oprez i zdrav razum kako bi zaštitili ugrožene, jer se sada isporučuju milioni vakcina", navodi se u pismu prve dame.

Melanija je napisala i da je strast prema pomaganju bila pokretač njene političke inicijative kao prve dame.

"Pokrenula sam 'Budi najbolji' kako bih osigurala da mi kao Amerikanci činimo sve što je u našoj moći da se pobrinemo za sledeću generaciju. 'Budi najbolji' se koncentrisao na tri stuba: blagostanje, bezbjednost na mreži i zloupotrebu opioida", napisala je prva dama o svojoj inicijativi.

Opraštajući se, ona je zahvalila američkom narodu i napisala da reči ne mogu da izraze dubinu njene zahvalnosti na privilegiji da bude prva dama SAD.

Melanija će živjeti s mužem i sinom Baronom na imanju Mar-a-Lago na Floridi. Ona je i napravila selekciju ličnih stvari porodice Tramp, koju će poslati u penthaus apartman u Trampovoj kuli u Njujorku, dio odnijeti u Mar-a-Lago, a dio stvari završiće u magacinu.