uhapšeno deset ljudi

HAOS U VAŠINGTONU: Trampove pristalice jurišaju na Kapitol! Probili barikade, policija ih odbija pendrecima i suzavcem

Autor Adela Mulić Izvor Kurir

Stotine pristalica odlazećeg američkog predsjednika Donalda Trampa probile su metalne barikade oko Kapitola u Vašingtonu prolazeći pored obezbeđenja i rušeći ograde.

Izvor: twitter/printscreen

Policija je navela da je uhapšeno oko 10 ljudi, a evakuisane su dvije zgrade, uključujući Kongresnu biblioteku.

Na društvenim mrežama objavljen je snimak sukoba pristalica Donalda Trampa i policije.

„Trampove pristalice sukobile su se sa policijom na stepenicama Kapitola dok Kongres unutra broji glasačke listiće“, prokomentarisao je američki novinar Filip Luis.

 „Trampove pristalice srušile su četiri sloja sigurnosne ograde i pokušavaju da uđu u zgradu Kapitola. Ovo je najluđa stvar koju sam vidjeo u životu. Hiljade demonstranata, policija ih ne može zaustaviti ”, napisao je reporter Elijah Šefer komentarišući trenutnu situaciju u Vašingtonu.

Podsjetimo, ranije danas, Tramp se pojavio pred hiljadama pristalicama u Vašingtonu i dalje ne priznajući rezultate izbora i pobedu Džoa Bajdena.

Hiljade pristalica američkog predsjednika Donalda Trampa, među kojima i pripadnici krajnje desnih grupa, okupile su se danas u Vašingtonu na protestu pred održavanje sednice Kongresa na kojoj treba da bude overena pobeda demokrate Džoa Bajdena na predsedničkim izborima 3. novembra.