napadala i članove porodice

ALBANKI KOJA JE UBILA DETE U PARKU PREKINUTO SUĐENJE: Godinama je imala šizofrene napade, a tog dana je sve isplanirala!

Autor Adela Mulić Izvor mondo.rs

Eltiona je priznala ubistvo iz nehata, tako da se pretpostavlja da će joj samim tim presuda biti blaža.

Izvor: YouTube/printscreen/Ape Huncho

Šizofrena Albanka koja je ubila sedmogodišnju devojčicu u parku, prošvercovana je 2014. godine kamionom za Veliku Britaniju posle nekoliko napada na svoju porodicu. Međutim, izgleda da to nije bilo dovoljno da joj se pruži adekvatna lekarska pomoć, već se smatralo da je mentalno zdrava i sposobna.

Stravičan zločin se desio kada je mala Emili 22. marta s majkom Sarom Barnes i ocem Markom Džonsom bila u parku. Devojčica je kružila na svom trotinetu kada je ugledala svoju mamu u daljini i krenula ka njoj. Kad je prolazila pored Eltione Skane (31) koja je iz čista mira ustala sa klupe, zgrabila Emili i prerezala joj grlo nožem.

Nakon ovog monstruoznog čina, Eltiona je proglašena krivom, ali je sedmog dana suđenja slučaj obustavljen zbog neadekvatnih izgleda za osuđujuću presudu, te je ona formalno vraćena Vrhovnom sudu.

Eltiona je priznala ubistvo iz nehata, tako da se pretpostavlja da će joj samim tim presuda biti blaža.

Albanka je imala šizofrene napade i nekoliko godina unazad. Tri puta je išla na psihijatrijsku bolnicu. Jednom nakon što je mami zabola nož u ruku, drugi put je udarila sestru i pretila joj, a treći put je takođe nožem želela da napadne prijatelje.

Ona zbog prethodnih incidenata nije krivično gonjenja, odbijala je da ide na dugotrajno lečenje, a 2018. je puštena na slobodu smatrajući se "dovoljno normalnom"

Džonatan Petit, psihijatrijski bolničar i šef tima u visoko ozbeđenoj Bolnici "Rempton", gde se Skana leči, izjavio je da mu je pacijentkinja 16. avgusta, prilikom posete rekla: "Ubila sam nekog, to je razlog zašto sam ovde. Planirala sam to, čekala sam u parku, izabrala sam žrtvu i ubila sam je, a onda sam pokušala da pobegnem"