neobična skulptura

NEOBIČAN SLUČAJ: Spomenik falusnog oblika se misteriozno pojavio na planini, a onda isto tako i NESTAO!

Autor Adela Mulić Izvor mondo.rs

Skulptura je godinama stajala na planini Grinten, jugozapadno od Minhena.

Izvor: Tanjug/AP Photo/Davor Knappmayer/dpa

Policija istražuje misteriozni nestanak drvenog "spomenika" penisa visokog oko dva metra u regiji Algau u Nemačkoj.

Za vikend je skulptura, koja je godinama stajala na 1.738 metara visokoj planini Grinten u blizini Retenberga u regiji Algau, netragom nestala. Kako su u ponedeljak izvestili lokalni mediji, od faličnog rezbarenja ostali su samo panj i strugotine drveta.

 Holger Stabik iz policijskog sedišta u Kemptenu rekao je da je pokrenuta preliminarna istraga o nestanku spoemnika, ali da policija nije sigurna kako da pristupi ovom slučaju.

  "Ne znamo da li je ovo krivično delo", rekao je portparol policije.

Budući da zasad nije poznat ni vlasnik skulpture, ne postoji stranka koja može da traži naknadu štete. Moguće je da je čak i sam vlasnik odneo spomenik u obliku penisa.

Skulptura je već dospela na naslovne strane u Nemačkoj pre nekoliko tjedana, kada ju je trebalo "ponovo postaviti" nakon što je srušena s pijedestala.

Gradonačelnik Retenberga rekao je da je "velika šteta" izgubiti neobičnu atrakciju koja je pomogla da se regija učini toliko popularnom.

Lokalna legenda kaže da je muškarac kip od 200 kilograma dobio na poklon, ali ga je povukao na planinu kad njegova porodica nije bila zadovoljna s njim.

Postala je popularno turističko odredište za fotografije, a čak ga je i Google Maps proglasio "spomenikom kulture".