Svijet

MAJKA HEROJ: Smrtonosna životinja je išla ka njenom sinu, bacila se preko prostorije i spasila ga u poslednjem trenutku

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Ujed ovakvih životinja može da bude izuzetno opasan

Izvor: Printscreen/Youtube/ WORLDWIDE NEWS

Brzom reakcijom jedne majke izbegnuta je tragedija kada se njen jednogodišnji sin našao na putu velike smrtonosne stonoge na Tajlandu.

Dečačić po imeni Nong, igrao se igračkama na podu u stanu u Bangkoku kada je smrtonosno stvorenje počelo da gmiže ka njemu.

Zahvaljujući snimku sa sigurnosnih kamera, vidi se da je isključivo zahvaljujući njegovoj majci i njenoj brzoj reakciji, dečak i dalje živ. Ona je ležala na podu nedaleko od sina i zanimala se mobilnim telefonom kada se trgla i videla stonogu. U deliću sekunde je se bacila preko poda i odgurnula sinčiča u stranu.

Tada je i baka dečaka uletela i stavila stonogu u teglu, pre nego što ju je izbacila napolje.

Ujed stonoge može biti veoma smrtonosan, pogotovo kada su u pitanju deca, s obzirom na to da otrov može da ubrza rad srca i izazove grušenje.

Nongov otac, Santi, rekao je da je dečak nepovređen.
"Majke su heroji. One mogu da predosete nevolju i sačuvaju svoju decu. Ta stonoga je najveća koju smo ikada videli u kući, mogla je ozbiljno da naudi mom sinu" zaključio je otac dečaka.

Stonoga je bila dugačka čak 30 centimetara. Većina ovih insekata je otrovno a mesto ujeda neretko bude veoma bolno.

Ujedi džinovskih stonoga, poput ove, poznatih kao "vijetnamske stonoge" ili "kineske crvenoglave stonoge" može da izazove otoke i nesnosan bol u trajanju i od nekoliko dana.

Žive na celoj teritoriji Tajlanda i Jugoistočne Azije.