Svijet

TRAMP ČESTITAO GODIŠNJICU DEJTONSKOG SPORAZUMA: Jasno je da je mir pobedio test vremena!

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Aktuelni američki predsednik SAD-a Donald Tramp uputio je čestitku

Izvor: Tanjug/AP Photo/Evan Vucci

Donald Tramp uputio je čestitku članovima Predsedništva Bosne i Hercegovine povodom Dana državnosti BiH, 25. novembra, javljaju bosanski mediji.

"U ime Sjedinjenih Američkih Država, primite moju iskrenu čestitku za Dan državnosti Bosne i Hercegovine", naveo je Tramp i dodao:

"Dok obeležavate Dan državnosti BiH i 25. godišnjicu Dejtonskog mirovnog sporazuma, jasno je da je mir pobedio test vremena. Bosna i Hercegovina je iz mračnih dana prošlosti izašla jača i ostaje čvrsto i nepokolebljivo u svojoj predanosti ka evroatlantskoj budućnosti svojih građana".

Tramp ističe da su SAD ponosne što su partner BiH.

"Gledajući u sledećih 25 godina i dalje, SAD potvrđuje svoju predanost narodu i vladi BiH dok sledimo naše zajedničke interese u stabilnosti i prosperitetu svih",  rekao je američki predsednik, a prenose bosanski mediji.

Inače, Dejtonski sporazum potpisan je 21. novembra 1995. godine u tom američkom gradu kojim je završen rat na području Bosne i Hercegovine.

Sporazum su potpisali tada hrvatski predsednik Franjo Tuđman, lider Bošnjaka u BiH Alija Izetbegović i srpski predsednik Slobodan Milošević.

Tagovi