Evo šta kaže

BIL GEJTS OTKRIO KADA ĆE DESITI NOVA PANDEMIJA: Čovječanstvo će sledeći put biti spremno!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

"Sledeći put nećemo biti ovako glupi"

Izvor: MONDO / Netflix

Milijarder i osnivač kompanije Majkrosoft Bil Gejts rekao je da će čovječanstvo u budućnosti pogoditi nova pandemija. 

On je u podkastu sa američkom glumicom Rašidom Džonsom i glavnim infektologom u SAD-u Entonijem Faučijem razgovarao o pandemiji korona virusa i promjenama koje će ovaj virus donijeti.

Džons je upitala osnivača Majkrosofta da li će čovječanstvo pogoditi nova pandemija, a Gejts je to potvrdio, prenijeli su svjetski mediji.

"Da. Imaćemo sreće, ako se to desi kroz dvadeset godina", ocijenio je Gejts i dodao da postoji scenario po kojem se ona može pojaviti i kroz tri godine.

"Za sledeću pandemiju bićemo mnogo spremniji – dok za koronu svijet nije bio spreman, kada se ponovo pojavi neki virus za koji nećemo imati vakcinu ili ljekove, svijet će biti mnogo spremniji za njega", ocijenio je svjetski milijarder Gejts.

On smatra da će takav virus imati manje destruktivan efekat jer ćemo imati bolje alate za testiranje, kao i ovo veliko i poučno iskustvo.

"Sledeći put nećemo biti ovako glupi", kaže Gejts i dodao: 

"Usprkos tom optimizmu, možemo se samo nadati da se s pandemijama, jednom kada korona virus postane prošlost, više nećemo susretati i da više nikada nećemo morati da idemo u karantine i zaključavanja država i celog svijeta".