Svijet

TRAMPOV PRVI GOVOR NAKON IZBORA: Na pitanja ne odgovara, Bajdena ignoriše! (VIDEO)

Autor Jovana Raičević Izvor MONDO/Beta

Američki predsjednik Donald Tramp, skoro potpuno odsutan iz svih javnih događanja nakon predsjedničkih izbora čije rezultate osporava, prvi put se oglasio iz Bijele kuće i to o korona virusu i strategiji vakcinacije.

Izvor: YouTube/Printscreen/Washington Post

Inače, Tramp već deset dana odbija da odgovara na novinarska pitanja, tačnije, od kada je po procjenama medija izgubio na predsjedničkim izborima od Džoa Bajdena.

"Milioni doza će uskoro biti spremni. Njujork neće dobiti vakcinu dok se to ne odobri", rekao je Tramp dodajući da Amerika neće uvesti "lokdaun".

Iz dvorišta Bijele kuće govoriće se o operaciji Varp spid (Warp Speed) koja koordiniše vladinu stragegiju za dobijanje brze i efikasne vakcine.

Tramp je imao brifing o ovoj operaciji ranije danas, dan pošto su SAD zabilježile rekordan broj od 160.000 novih slučajeva zaraze korona virusa u jednom danu.

Zdravstveni stručnjaci brinu da Trampovo odbijanje da preduzme agresivne akcije o pandemiji ili da koordiniše sa timom novoizabranog predsjednika Džoa Bajdena tokom poslednja dva mjeseca njegovog predsedništva samo pogoršati efekat virusa i blokirati sposobnost zemlje da brzo distribuira vakcinu iduće godine.

Pogledajte cijelo njegovo obraćanje: