Za svaku osudu!

UČENIK (11) ZAPRIJETIO UČITELJICI DA ĆE JOJ ODRUBITI GLAVU: Novi jezivi teror nad prosvjetnim radnicima!

Autor Tamara Jovanović Izvor mondo.rs

Iživljavanje nad prosvetnim radnicima ne prestaje. Još jedan slučaj prijetnje smrću u osnovnoj školi.

Izvor: MONDO

Učenik (11) zaprijetio je učiteljici u Nemačkoj da će joj odrubiti glavu.

Incident se dogodio za vreme nastave, u Osnovnoj školi Christian Morgenstern u Spandauu, predgrađu Berlina, nakon što je učiteljica upozorila na obavezne roditeljske sastanke, piše Tagesspiegel.

"Ako će biti posledica jer se moji roditelji nisu pojavili, tada ću i vama učiniti isto kao i taj dečak učitelju u Parizu", izjavio je učenik nakon minuta ćutanja za francuskog učitelja Samuela Patija koji je ubijen 16. oktobra ispred škole u kojoj je radio.

Ovo nije prvi ispad 11-godišnjaka muslimanske veroispovesti. Ranije je izjavio kako u potpunosti odobrava teroristički napad u Parizu.

"Smije se ubiti neko ko vrijeđa Proroka, to je u redu", rekao je.

Kad je direktor škole pozvao dječakove roditelje i rekao im što se dogodilo, majka je izjavila da niko u porodici nema takve ekstremne stavove te da ih je dječak sigurno "pokupio" u školi.

Patiji je 16. novembra usred bijela dana ispred škole u kojoj je predavao u pariškom predgrađu odrubio glavu 18- godišnjak čečenskog porijekla.

Policija je potom usmrtila napadača. Istražitelji kažu da se tinejdžer želeo osvetiti zato što je nastavnik na satu slobode izražavanja pokazivao karikature proroka Muhameda.

Muslimani vjeruju da je bilo kakvo prikazivanje proroka bogohulno.