raskrinkana

OJADILA SOCIJALNO ZA 47.000 EURA! Srpkinja iz Austrije prevarila sistem, pa rekla URNEBESNU stvar!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Prijavila se za minimalni prihod socijalne pomoći, a iako još udata, označila je da je "slobodna".

Izvor: Tanjug/AP Photo/Matthias Schrader

Austrijanka srpskog porijekla (28) osuđena je na 16 mjeseci uslovnog zatvora pred sudom u Austriji jer je u obrascu za primanje socijalne pomoći lagala da je neudata i na taj način "zaradila" 47.123 eura. Otkrivena je kad je uhvaćena u pljački sa još dva člana porodice.

Austrijanka je optužena za prevaru i krađu u Senkt Peltenu. Najprije je živjela sa suprugom u Srbiji, ali kako brak nije išao dobro vratila se u kuću roditelja u okrugu Tulin. Tada se prijavila za minimalni prihod socijalne pomoći, a iako još udata, označila je da je "slobodna".

Možda njena prevara ne bi bila otkrivena da policija nije dobila više prijava da su u centrima za prikupljanje otpada zabilježene krađe električnih uređaja. Zbog čestih provala policija je detaljno pregledala 21 sigurnosnu kameru i uočila ovu djevojku sa još dvije osobe.

Provjerama je utvrđeno da su Srpkinja i te dvije osobe u srodstvu, a ona je osumnjičena da je učinila prevaru na osnovu koje je dobila nezaslužene socijalne beneficije.

"Nisam znala da to činim jer nisam pažljivo pročitala prijavu", branila se pred sudom.

Na kraju je kazala da će sve uredno platiti i da će brakorazvodna parnica uskoro biti gotova. Srpkinja je osuđena na 16 mjeseci uslovno.