Svijet

DA LI ĆE ZAKON BITI ISTI ZA SVE? Zabranjeno pušenje na javnim mestima u Severnoj Koreji, vođa zemlje je STRASTVENI PUŠAČ

Autor Adela Mulić Izvor mondo.rs

Pušenje će biti zabranjeno u zdravstvenim ustanovama, vozilima javnog prevoza, bioskopima, pozorištima, školama, prodavnicama.

Izvor: Tanjug/Korean Central News Agency/Korea News Service via AP

Severna Koreja je odlučila da zabrani pušenje na javnim mestima, a sve oči sada su uprte u predsednika Kim Džong Una, koji je strastveni pušač, dok se javnost pita hoce li uspeti da postavi dobar primer građanima svoje zemlje.

Severna Koreja je odlučila da zabrani pušenje na javnim mestima kako bi "zaštitila živote i zdravlje naroda" i obezbedila "kulturnije i civilizovanije uslove za život", javili su državni mediji, prenosi agencija Kjodo.

Pušenje će biti zabranjeno u zdravstvenim ustanovama, vozilima javnog prevoza, bioskopima, pozorištima, školama, prodavnicama.

Sve oči sada su uprte u predsednika Kim Džong Una, strastvenog pušača čije je zdravlje bilo predmet spekulacija u prošlosti. Zakon je usvojen na sednici skupštine održanoj u sredu.

Severnokorejska novinska agencija KCNA je rekla da će kontrola proizvodnje i prodaje cigareta biti pooštrena, dok će za one koji prekrše zakon biti predviđene kazne.