Svijet

NOVI TERORISTIČKI NAPAD U FRANCUSKOJ! Muškarac noževima krenuo na policiju, vikao: "Alahu akbar" (VIDEO)

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Policija je neutralizovala napadača.

A French policeman stands guard near the scene of the knife attack at the Notre Dame church in Nice, France, Thursday, Oct. 29, 2020. An attacker armed with a knife killed three people at a church in the Mediterranean city of Nice, the third attack in two months in France. (AP Photo/Daniel Cole)
Izvor: Tanjug/AP Photo/Daniel Cole

U 15. okrugu Pariza policija je gumenim mecima i elektrošokerom neutralizovala muškarca koji je bio naoružan noževima, nakon što je pokušao da ih napadne.

Prema preliminarnim informacijama, u 15. arondismanu žena je pozvala policiju zbog sukoba između dva muškarca, koji su bili naoružani noževima. Kada je policija stigla, jedan od njih, koji je bio naoružan sa dva noža, pokušao je da napadne policajca, uzvikujući "Alahu akbar".


Kako se navodi, nema povređenih.

Podsetimo, u napadu u crkvi u centru Nice nožem su ubijene tri osobe - dve žene, pri čemu je jednoj odsečena glava, i muškarac, koji je čuvao baziliku.

Posetivši Nicu nakon incidenta, francuski predsednik Emanuel Makron obavezao se da će rasporediti još hiljade francuskih vojnika da zaštite ključne lokacije, uključujući bogomolje i škole.

Izvor iz policije je potvrdio da su francuske snage bezbednosti savladale napadača koji je u Parizu pretio policiji noževima. 

Taj izvor je najavio da niko nije povređen.

Nije poznato da li incident ima veze sa terorizmom.