Svijet

OVAKO IZGLEDA KAD IMATE KORONU! Zaraženi objavili uznemirujuće fotografije sve češćeg simptoma FOTO

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Simptom se javlja obično posle nekoliko nedelja od infekcije korona virusom.

Izvor: Printscreen/COVID SYMPTOM STUDY

Sve češći simptom koji prijavljuju oboleli od kovida-19 jesu promene koži, kao i otekline na prstima. Crvene i ljubičasti plikovi obično se javljaju u periodu od četiri nedelje nakon infekcije koronom, a ispostavilo se i da temperatura utiče na njihopvu pojavu.

Tokom letnjih meseci veliki broj pacijenata je imao ove simptome. 

"Postoji grupa pacijenata kod kojih, kada obole od kovida, dolazi do zapaljenja u nožnim prstima, koji postaju crveni i otečeni, a na kraju dobiju i ljubičastu boju. U većini slučajeva to traje oko 15 dana, ali imamo i slučajeve gde ovi simptomi traju po mesec ili dva", izjavio je dr Ester Friman.

Tim istraživača "COVID Symptom Study" anketirao je 12.000 ljudi koji su imali osipe na koži (uključujući i ove promene na prstima ruku i nogu), kako bi utvrdili da li je reč o još jednom simptomu kovida19. Ispitanici su im poslali fotografije, a evo kako izgledaju prsti osoba obolelih od kovida-19...

Izvor: Printscreen/COVID SYMPTOM STUDY

 Takozvani "kovid prsti na rukama i nogama" spadaju u sve češći simptom zaraze korona virusom. Obično se javlja kod dece i mladih osoba sa nekim hroničnim oboljenjem, a kako je već rečeno, primećeno je da se manifestijue tek nakon nekoliko nedelja od infekcije korona virusom.

Izvor: Printscreen/COVID SYMPTOM STUDY

Izvor: Printscreen/COVID SYMPTOM STUDY

Ispitanici gorenavedene studije dodali su i da ove kvržice i prokene na koži mogu biti bolne, ali da najčešće ne svrbe, kao i da česzo izazivaju perutanje površinskih slojeva kože...

MONDO vas poziva da poštujete preporučene mere – držite distancu, nosite masku i izbegavajte okupljanja, to je jedini način da se spreči širenje epidemije.

Tagovi