Svijet

RUS SA OTVORENIM KOKPITOM LETIO BRZINOM OD 2.000 KILOMETARA NA ČAS: Opšte ludilo, zapadni mediji šokirani! (VIDEO)

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Sada smo vidjeli sve!

Izvor: Mondo / Earliest Info

Nevjerovatan snimak kruži društvenim mrežama, na njemu se može vidjeti jedan ruski pilot koji leti u najnovijem ruskom "nevidljivom" lovcu pete generacije SU-57.

Ta letjelica je sposobna da razvije brzinu do Mah 2, što dođe 2.120 kilometara na sat.

Naime, ovaj video je objavljen povodom obilježavanja stogodišnjice Državnog centra za letačka ispitivanja Ministarstva odbrane Rusije „Čkalovˮ, a na njemu se može vidjeti pilot koji bez zatvorenog kokpita leti! Vjeruje se da je zaštitni "poklopac" sklonjen radi testiranja hitne procedure ukoliko bi ta letjelica zapala u tehnički problem prije bezbjednog i uspješnog evakuisanja pilota. Pilot nosi specijalno odijelo koje ga štiti od hladnog vjetra i niske temperature, kao i zaštitnu kacigu.

Ovim snimkom naučnici tvrde da su Rusi pokazali da je moguće upravljati avionom i u slučaju gubitka poklopca na kabini, otkriva Sputnjik. Inostrani mediji,pogotovo američki, su sa oduševljenjem prenijeli ovaj snimak. SU-57 je u finalnoj fazi testiranja, a planira se da uskoro bude u potpunosti djelotovoran. To će biti prvi ruski borbeni avion sa "stealth" tehnologijom (nevidljivom), te se spominje da je naslednik MiG-29 i SU-27 ruskih aviona, prenosi Metro.

Ruski pilot leti bez "poklopca" (MobIT)
Izvor: Earliest Info