Svijet

BRUTALNOSTI RATA: Hvale se "rešetanjem" ljudi, snimci vojnika koji beže i ginu! SRUŠEN most koji je od ključnog značaja

Autor Tamara Sekulović

Jerevan je objavio snimak napada na most između Jermenije i Nagorno-Karabaha, koji su srušile azerbejdžanske snage, ali i brutalno ubijanje neprijateljskih vojnika.

Izvor: YouTube/Printscreen/ ARMENIAN NEWS

Jedinstveni jermenski informativni centar, koji djeluje pri jermenskoj vladi, objavio je snimak napada na most koji povezuje Jermeniju s Nagorno-Karabahom, oblasti s jermenskom većinom u Azerbejdžanu.

"Oružane snage Azerbejdžana napadaju civilnu infrastrukturu i civile", napisano je u objavi uz snimak.

Dodaje se da je riječ o mostu na reci Akar, koji povezuje Jermeniju sa Nagorno-Karabahom, prenosi RIA Novosti.

Jermenija srušen most
Izvor: YouTube/ ARMENIAN NEWS

Takođe, Jermeni su na svojim medijima objavilia jezivi snimak na kojem se vide azerbejdžanski vojnici koji pokušavaju da pobjegnu dalje od neprijateljske vatre, ali mnogima od njih to ne polazi za rukom.

Dok ih jermenske oružane snage "rešetaju", nekoliko njih pada i ostaje da leži, a ostali se ne osvrću i pokušavaju da se spasu.

Azerbejdžanci beže od Jermena
Izvor: YouTube/ ARMENIAN NEWS

Situacija u Nagorno-Karabahu eskalirala je krajem prošle nedjelje. Dvije strane se međusobno optužuju za iniciranje sukoba.

Ministarstvo odbrane Azerbejdžana je 27. septembra saopštilo da su Oružane snage Jermenije granatirale mjesta na liniji razgraničenja u Karabahu i da među žrtvama ima civila i vojnika.

Prema izjavama Ministarstva odbrane Jermenije, Karabah je bio podvrgnut vazdušnim i raketnim napadima. Jerevan je tvrdio da je Baku započeo ofanzivu u pravcu Karabaha.

U nepriznatoj republici Nagorno-Karabah saopštili su da je nekoliko mjesta, uključujući i glavni grad Stepanakert, podvrgnuto artiljerijskoj paljbi. Vlasti su pozvale stanovništvo da se sakrije, a kasnije su proglasile vanredno stanje i mobilizaciju u Karabahu.