Svijet

KINESKI EL ČAPO OSUĐEN NA SMRT POBJEGAO IZ ZATVORA: Bjekstvo kroz kanalizacioni otvor kao na filmu u Džakarti! (VIDEO)

Autor Ana Božović Izvor CNN

Bjekstvo iz zatvora nalik na ono u filmskom hitu Bjekstvo iz Šošenka zabilježile su sigurnosne kamere u Indoneziji.

Izvor: Kurir/Profimedia, Printscreen

Naime, kineski nakro-bos Čai Čanpang (53) koji je osuđen na smrt pobjegao je iz Tangreang zatvora nedaleko od Džakarte.

On je uspio da se provuče kroz uzani kanalizacioni otvor dug 30 metara i to tako što je prethodno šrafcigerom iskopao rupu u svojoj ćeliji.

Na svom bjekstvu Čai je dugo radio a prethodno je ukrao je alat iz zatvorske kuhinjske radionice i iskopao otvor širok svega pola metra kroz koji je uspio da stigne do zatvorske kanalizacije.

I to se sve odigralo u dobro isplanirano vrijeme, u momentu smjene zatvorke straže. Sigurnosne kamere su uhvatile momenat kad Čai izlasi iz kanalizacionog kanala, ustaje i nestaje niz ulicu.

Zvaničnici indonežanske policije kažu da je ovaj spektakularan bijeg planiran minimum pet do šest mjeseci

Čai, koga su nazvali i kineski El Čapo, postao je tako jedan od najtraženijih bjegunaca u Indoneziji, a vlasti su preduzele mjere da mu spriječe bjekstvo iz zemlje.

Detik-Detik Napi Terpidana Mati Asal China Kabur Dari Lapas Tangerang Lewat Selokan
Izvor: Youtube/ Warta Kota Production

Čanpang je osuđen na smrtnu kaznu 2017. godine nakon što je proglašen krivim za krijumčarenje 110 kilograma sintetičke droge metamfetamin. Policajci međutim, naglašavaju da ovo nije prvi put da je Čanpang pobjegao iz zatvora. Dok je čekao na suđenje, u kupatilu je pomoću gvozdene šipke iskopao rupu kroz koju je pobjegao, ali i poveo još neke zatvorenike sa sobom. Pronađeni su tri dana nakon bjekstva i vraćeni u zatvorske ćelije.

Tagovi