Svijet

MRTVE PTICE PADAJU SA NEBA! Građani uplašeni, povezuju događaj sa 5G MREŽOM I NUKLEARNOM ELEKTRANOM

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Na snimcima podeljenim po društvenim mrežama vidi se postapokaliptična scena na ulicama grada Balakova

Izvor: Mondo/ Goran Sivački

Sudeći po video snimku podeljenom u grupi "Tipično Balakovo" na ruskoj društvenoj mreži "Vkontakt", koja je pandan "Fesbuku", vidi se scena slična onoj iz popularne serije "Černobilj".

Po ulicama, trotoarima, travnjacima ruskog grada Balakovo ležali je na desetine mrtvih ptica.

Grad Balakovo nalazi se u Saratovskoj oblasti, oko 1.000 kilometara južno od Moskve, a poznat je po nuklearnoj elektrani koja se u njemu nalazi. Upravo zbog nuklearne elektrane "Balakovskaja Aes", meštani ovog grada nisu mirni posle prizora koji ih je zatekao.

"U prvoj epizodi Černobilja, upravo mrtve ptice padaju sa neba" jedan je od komentara ispod videa, dok mnogi fenomen pripisuju 5G mreži, iako ona još uvek uopšte nije stigla u Rusiju. Ima i onih koji daju racionalnija objašnjenja poput jakih vetrova koji su uhvatili ptice u vrtlog, ali svakako nikome nije sve jedno.

Veterinarsko odeljenje Saratovske oblasti trenutno ispituje slučaj ne bi li došli do rešenja ove "misterije", mešutim građani nisu zadovoljni što je upravo ta služba angažovana.

"Saratovska veterina ne zna ništa i nisu kompetentni. Trebalo bi da pozovemo stručnjake iz Moskve. Svakako sve što valja ode u Moskvu da zarađuje novac" poruka je ispod objave.

U Balakovu živi oko 200.000 stanovnika.

Tagovi